Thursday 27 July 2017

Στιφαδο






PALAIOPOLIS
RESTAURANT IN AREOPOLIS    
Today’s chef’s recommendation
VEAL STIFADO  (8,5 e)

For thousands of years Greece has been a crossroads for both people and cultures. The civilization, customs and food of this region developed by combining new ideas with existing ones – in culture, language and philosophy.
And so a thread links ancient Greek cooking (which used wine vinegar and lots of fruit to create sweet and sour combinations), through the Romans, the Franks, the Venetians and the British to today’s modern Greek cooking. This creative process worked to create the Greek “stifado”. The name comes from the word “suffocate” or “suffusion” which came to us from the Venetians. This dish is “suffocated” by being cooked in a pot with the lid tightly shut. The shallots, which are characteristic of this dish, are slowly caramelized over a low heat without losing their shape or firmness. The beef cooks to a delicious tenderness without losing any of its flavour. “Stifado” must be eaten soon after cooking because the flavours are lost if the food is kept for any length of time. This whole cooking process means that our “stifado” is one of our most successful and popular dishes. Try
it and see.







ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΣ
Εστιατόριο στην Αρεόπολη

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΦ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Μοσχαράκι στιφάδο (8,5 e)
Η Ελλάδα είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια το σταυροδρόμι ανθρώπων και πολιτισμών. Η κουλτούρα οι συνήθειες,το φαγητό αυτού του τόπου εξελίχθηκαν ενσωματώνοντας το καινούργιο που κάθε φορά ερχόταν στο παλιό πολιτιστικό σωμα,στην γλώσσα,το κλίμα την φιλοσοφία.Έτσι μια κλώστη συνδέει την αρχαία Ελληνική κουζίνα (που χρησιμοποιούσε το ξύδι από κρασί και τα άφθονα φρούτα για να αναδείξει υπέροχες γλυκόξινες παρασκευές,) με τους Ρωμαίους τους Φράγκους τους Ενετούς και τους Άγγλους έως και την σύγχρονη Ελληνική μαγειρική.Αυτή η δημιουργική σύνθεση βρίσκει την εφαρμογή της στο στιφάδο
Η ονομασία του προέρχεται απ τήν Βενετική  suffocate ( Ιταλικά suffusion=πνίγω),φαγητό καπαμά με καλά κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας, για να καραμελώσουν σε σιγανή φωτιά τα κρεμμυδάκια κρατώντας το σχήμα τους, να μελώσει το κρέας και να διατηρηθούν τα αρώματα.Πρέπει να είναι μαγειρεμένο την ίδια μέρα που θα καταναλωθεί γιατί την επομένη χάνεται το μεγαλύτερο μέρος της γεύσης του.Το δικό μας στιφάδο έχει για όλους αυτούς τους λόγους ξεχωριστή επιτυχία.Δοκιμάστε το.


No comments: