Sunday 9 July 2017

Φετος Αρεοπολη Μεσσηνιακη Μανη



Σε ενα αναπαλαιωμενο πετρινο σπιτι πολλων αιωνων πανω στο διασημο λιθοστρωτο ενα νεο εστιατοριο χτιζει τις βασεις του.

Η Παλαιοπολις




Πιατα οπου κυριαρχουν τα τοπικα υλικα και φυσικα το διασημο Συγκλινο (η Συγλινο αν προτιματε)
Το μενου μας
Πολλα παραδοσιακα μεζεδακια κυριως σχαρας και μαγειρευτα  και μακαροναδες οπως η περιφημη στην περιοχη Τσουχτη (χοντρο μακαρονι με  καραμελωμενη μυζιθρα και ενα αυγο τηγανιτο)

 αλλα και καρμποναρα με Συγλινο Μανης Ντακος με κριθινο παξιμαδι ντοματα και φετα.
Ο χωρος

Η πεντακαθαρη κουζινα μας με ολες τις συγχρονες προδιαγραφες τα φρεσκα υλικα το μαγειρεμα καθε μερα οσων θα σερβιρουμε εγγυωνται τις γευσεις που θα δοκιμασετε.

Στην πισω αυλη που θυμιζει σκηνικο θεατρου μια δροσερη προσωπικη γωνια μακρυα απο την πολυβουη περατζαδα του λιθοστρωτου.
Arissouthbeach Αθήνα, Ελλάδα 282 Η κριτική γράφτηκε πριν από 1 εβδομάδα μέσω κινητής συσκευής Μακράν το ομορφότερο εστιατόριο στη Μάνη
Αυτός ο κήπος (στο πίσω μέρος του μαγαζιού) είναι σαν να έχει βγει απο ταινία. Υπέροχη ατμόσφαιρα. Σε πάει δεκαετίες πίσω μαζί με την μουσική. Το σέρβις φιλικοτατο απο μία γλυκύτατη κοπέλα. Αν είστε ρομαντικοί πρέπει να πάτε





Αλλα και το εσωτερικο που τοσο γλαφυρα παρουσιαζεται πιο πανω σας περιμενει για τις χειμωνιατικες και Ανοιξιατικες εξορμησεις σας

Επισκεφθειτε μας και δοκιμαστε ,Συγλινο της περιοχης μαγειρεμενο απο εμας με την παραδοσιακη συνταγη, αλλα και σαλιγκαρια και φετα τυλιχτη σε φυλλο κρουστας με καραμελωμενο μπαλσαμικο και σουσαμια,

καθε μερα και ενα διαφορετικο πιατο ημερας απο την παραδοσιακη κουζινα αλλα και καλαμαρακια σαρδελα στη σχαρα (συνοδευεται απο σκορδαλια χορτα και πατζαρι), σολωμος σε κρασατη σαλτσα, συκωτι σε σαλτσα λεμονιου και ριγανης, οι ξεχωριστοι μας κολοκυθοκεφτεδες (σαν κι αυτους δεν εχετε ξαναφαει)τυροκαυτερη, καπνιστη μελιτζανοσαλατα ,φαβα ,και φυσικα σχαρα με λαχανικα μαριναρισμενα ζουμερο ψαρονεφρι και κοτοπουλο σουβλακι.


26 κριτικές Εξαιρετικό86% Πολύ καλό7% Μέτριο7% Ανεπαρκές0% Πολύ κακό0%

  • 1 - 10 από 25 κριτικές
    Υπέροχο φαγητό και εκπληκτική αυλή βγαλμένη απο άλλη εποχή!!!!Λιτα και όμορφα διακοσμημένο με χαλαρή μουσική που συνοδεύει απόλυτα ενα υπέροχο δείπνο!!!
    Nick M
    Η κριτική γράφτηκε πριν από 5 ημέρες Μία άριστη επιλογή για φαγητό
    Η ευγένεια, το χαμόγελο και η εξυπηρέτηση του προσωπικού ήταν εξαιρετική κάτι που επαναλαμβάνεται στα περισσότερα σχόλια. Για την ταχύτητα δεν μπορώ να σχολιάσω γιατί ήμασταν οι πρώτοι που καθίσαμε οπότε το σωστό τάιμινγκ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο για ένα πολύ καλό εστιατόριο. Δοκιμάσαμε εξαιρετικές γεύσεις όπως απίστευτα 2 σωστά τηγανισμένους σολομούς, γαρίδες ψητές, φέτα ψητή με φύλλο, μέλι κ κανέλα. Η δε σπιτική καρυδόπιτα με σοκολάτα ήταν το κάτι άλλο. Με τα κρασάκια μας δώσαμε 45€ και εγκαταλείψαμε την Αρεόπολη με ένα πλατύ χαμόγελο.
    Σίγουρα θα ξανάρθουμε...
    ε.
  •  
ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΣ   
Εστιατόριο στην Αρεόπολη    
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΦ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ


ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ (6 e)

******

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ (8 e)

******

ΣΟΛΩΜΟΣ
ΣΕ ΚΡΑΣΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ(12 e)
******





ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΣ
Εστιατόριο στην Αρεόπολη
    
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΦ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΙΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ (8.5 e)

******

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ (8,5 e)
******

ΜΟΥΣΑΚΑΣ (7.5 e)
******




No comments: