Sunday 4 December 2016

Λευκη Πουτριδα Κεφαλονιτικη με χοιρινο και λαχανο


Η κανονικη ρετσετα ειναι με μπροκολο η κουνουπιδι (μαπα) και μπορει να ειναι και κοκκινη με γαρυφαλο αλλα εγω την εχω πειραξει. Τα υλικα 
1 κιλο χοιρινο κομμενο ζαρι /1 μετριο λαχανο/ 1 Πρασο / 2Κρεμμυδια ξηρα/2 καροτα ροδελες/λιγο σελινο/ 1 φυλλο δαφνης/μια πρεζα τσεμενι/8 σπορους κολιαντρο /1 αυγο 2 λεμονια/λιγο κορν φλαουρ/ 2 κ σουπας Γλυκεια καπνιστη παπρικα .
Σωταρουμε το χροιρινο με το πρασο τα καροτα το κρεμμυδι.Αλατι πιπερι. 
Προσθετουμε ζεστο ζωμο βωδινου το φυλλο δαφνης τον κολιαντρο σε σπορους το τσεμενι και αφηνουμε να σιγοβρασει.Οταν το κρεας μαλακωσει ριχνουμε το λαχανο κομμενο ζουλιεν.


Βαζουμε την καπνιστη παπρικα (να μην γινει κοκκινη η σαλτσα) και περιμενουμε να τελειωσει το βρασιμο

Τραβαμε το φαγητο  και δενουμε την σαλτσα με το αυγολεμονο.Προσθετουμε το φαγητο στην κατσαρολα.Πασπαλιζουμε με παπρικα και ψιλοκομμενο μαιντανο.Το φαγητο ειναι ζουμερο και τονισμενο στο λεμονι.



No comments: