Wednesday 28 December 2016

Χριστουγεννιατικη κιμαδοπιτα


800 γρ κιμας μοσχαρισιος απαχος
200 γρ χοιρινος κιμας
200 γρ συκωτακια πουλιων ψιλοκομμενα.
κουκουναρι ,καλαμποκι ,σελινο, μαιντανος, 8 καστανα βρασμενα και κομμενα σε κομματακια , 4 ψιλοκομμενες φετες μπεικον , 40 γρ ξανθες σταφιδες  ,
2 σκελιδες σκορδο, 3 μεσαια κρεμμυδια κομμενα ψιλα, αλατι ,πιπερι ,παπρικα καπνιστη ,τσεμενι,γουστερ σως, Μιση κουπα  ρυζι.
Ζεστος ζωμος βωδινου να καλυψει το φαγητο και δυο δαχτυλα περισσοτερο.




Για το φυλλο
500 γρ αλευρι ,λιγο νερο,αλατι,150 γρ ελαιολαδο.
Μαυροκουκι και σουσαμι


Σωταρουμε τον κιμα και προσθετουμε το μπεικον ,τα συκωτακια πουλιων, το κρεμμυδι και το σκορδο.
Προσθετουμε το κουκουναρι,το ζεστο ζωμο και μετα τα υπολοιπα υλικα.
Βραζουμε μεχρι να πιει τα υγρα του ωστε να καλυπτει τον κιμα.Τελος βαζουμε το ρυζι.Προσοχη το φαγητο οταν θα το βαλουμε στην ζυμη πρεπει να ειναι ζουμερο.
Ανοιγουμε φυλλο η βαση πιο παχια το καπακι λεπτοτερο
Στο καπακι βαζουμε λιγο λαδι και πασπαλιζουμε  με το μαυροκουκι και το σουσαμι.Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 1,5 ωρα.

No comments: