Sunday 18 September 2016

Πιπεροπιτα


ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ 


Υλικα για 25 μεριδες
ΚΡΕΜΜΥΔΙ/ ΠΡΑΣΣΟ/ΣΚΟΡΔΟ/ 2 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ/ ΓΡΑΒΙΕΡΑ/ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ/ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ/ΡΟΚΦΟΡ/ ΤΣΕΝΤΑΡ/6 ΑΥΓΑ/ΠΙΠΕΡΙ /ΑΛΑΤΙ /ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΩΤΕ/ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΟΝΣΕΡΒΑ/ΑΛΕΥΡΙ 200 γρ/ΒΟΥΤΥΡΟ200 γρ/ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ/ ΔΥΟΣΜΟΣ /ΚΥΜΙΝΟ/ΤΖΙΝΤΖΕΡ/ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ/ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ /ΞΥΔΙ ΜΗΛΟΥ.
Τεσσερα  φυλλα σφολιατας (η σπιτικη ζυμη λαδιου)
1.Σωταρουμε το κρεμμυδι και το πρασο με το σκορδο και πιπεριες (πρασινες  κιτρινες )κομμενες σε λουριδες μεχρι να μαραθουν και να μαλακωσουν.Μετα βαζουμε τις πιπεριες Φλωρινης κομμενες ζουλιεν.Σβυνουμε με λιγο λευκο κρασι και ξυδι μηλου για να σπασει η γλυκα.Βαζουμε προσεχτικα στο τελος αλατι πιπερι, κύμινο, τζίντζερ σκόνη, και καπνιστη γλυκεια παπρικα να βγαλουν τα αρωματα τους.
2.Σε αλλη κατσαρολα φτιαχνουμε ενα ρου με το αλευρι και το βουτυρο.Προσθετουμε την κρεμα γαλακτος τον μαιντανο τον δυοσμο και τα τέσσερα  τυρια.Ροκφορ (διακριτικα) κεφαλοτυρι (προσοχη στο αλατι) τσένταρ και κυριως πικαντικη γραβιερα που θα δωσει και το καθοριστικο αρωμα.
Τελος χτυπαμε ελαφρα τα αυγα (τρια για καθε λιτρο κρεμα γαλακτος)και προσθετουμε στο μιγμα.
Ενωνουμε τα ενα και δυο και βαζουμε στην προψημενη βαση σφολιατας.
Σκεπαζουμε με τα αλλα δυο φυλλα σφολιατας και ψηνουμε στον φουρνο στους 180 βαθμους στην αρχη για 10 λεπτα και μετα στους 150 βαθμους για αλλα 25 λεπτα.
Αφηνουμε να σταθει για να δεσει περιπου μιση ωρα και κοβουμε σε μεριδες 
Προσοχη !Η επιτυχια κρύβεται στην ενταση αλλα και ισσοροπια αναμεσα στην πικαντικη γευση των μυρωδικων, το αλατι των τυριων και την γλυκυτητα της πιπεριας του κρεμμυδιου και του πρασου.
Αν εχετε υγρο καπνο σταξτε δυο σταγονες.
Καλη επιτυχια

No comments: