Tuesday 30 June 2009

Αυτο το 15 της επαγγελματικης αγωγης το αφιερωνω στην καθηγητρια που ασχετη απο τον κλαδο και τα προβληματα του μειωσε την βαθμολογια μου λογω προσωπικης αντιπαθειας.




The Chef at IvariGerasimos Katsaitis grew up in the kitchen of his family’s restaurant. After a career of some years as a hotel receptionist, his true vocation, that of chef, claimed him.
Having done his training (Greek School of Tourist Education diploma) he continues his culinary education through seminars, books and the Internet.

However, he doesn’t stop at the theory.

He is primarily a kitchen craftsman; a lover of the aromas and sounds which are born at the moment of serving – that unique instant when artistic inspiration and theoretical knowledge are turned into food.

And for that reason, for the last seventeen years, he has been working in hotels and restaurants both in and outside Athens, alongside famous as well as lesser-known chefs and cooks, who have all contributed to his development.

Ο Σέφ του Ιβάρι
Ο Γεράσιμος Κατσαϊτης μεγάλωσε στην κουζίνα του οικογενειακού εστιατορίου.
Μετά από δέκα χρόνια στα ξενοδοχεία τον διάλεξε η πραγματική του αγάπη η μαγειρική. Εχοντας πάρει τα πτυχία του μάγειρα από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων και του κρεοπώλη από την κρατική σχολή κρέατος,συνεχίζει την εκπαίδευση του,με σεμινάρια βιβλία και φυσικά το διαδίκτυο.
Ετσι κι αλλιώς δεν σταματά στην θεωρία.
Πρώτα απ όλα είναι τεχνίτης της κουζίνας.

Εραστής των αρωμάτων και των ηχων που γεννιώνται την στιγμή του σέρβις.
Εκείνης της μοναδικής κάθε φορά στιγμής που η εμπνευση και η θεωρητική γνώση γίνονται φαγητό.
Γι αυτό και τα τελευταία εικοσι χρόνια δουλεύει σε εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Αθήνα και τα νησιά δίπλα σε μαγείρους αλλοτε διάσημους και αλλοτε όχι γνωστούς που χάρη σε αυτούς προχώρησε την τέχνη του




Ο χορος του Ζορμπα


Χοιρινο ρολο αρωματισμενο με μουσταρδα, ριγανη και καρρυ γεμιστο με κεφαλοτυρι πολυχρωμες πιπεριες σαλαμι Λευκαδας και σκορδο



“Zorbas’ Dance”
Slices of rolled pork stuffed with cheese and coloured peppers
in a spicy sauce served with a baked potato



Ποικιλια θαλασσινων για δυο

Καλαμαρακι , γαυρος, δυο γαριδες,μπακαλιαροκροκετες ,μυδια τηγανιτα,χορτα,σκορδαλια ,πατζαρια, ταραμοσαλατα.






Λινος

Αρνησιο ρολο αρωματισμενο με φρεσκο δυοσμο απο τις γλαστρες μας γεμιστο με φετα τυρι λιαστες τοματες πρασινες πιπεριες,

Σερβιρεται σε παιτο με τηγανιτα τραγανα αμπελοφυλλα και καραμελωμενα σταφυλια σε σαλτσα κοτου (πετιμεζι)


Linos lamb
Linos is the stone basin where grapes are trodden to collect their juice
stuffed lamb with
sundried tomatoes, peppers,feta cheese,mint,
in gravy of caramelized grapes with must



No comments: