Sunday 17 August 2008

Συνταγή για πέστο Βασιλικού


Υλικά
Φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού φρεσκοκομμένα
Κουκουνάρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Χυμό λεμόνι
φρεσκο πολτό σκόρδου
Αγνό παρθένο Ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι (προσοχή η παρμεζάνα εχει αλάτι και νοστιμίζετε με τον χυμό λεμόνι)
Στίς γλάστρες στην αυλή μας εχουμε πλατύφυλλο Βασιλικό για το δικό μας πέστο.
Κόβετε τα φύλλα χωρίς κοτσάνια (η υγρασία μαυρίζει το πέστο) ζεστένετε σε τηγανάκι το κουκουνάρι να βγάλει τα αρώματα του,χτυπάτε στο γουδί (η στο μίξερ) το κουκουνάρι,μια κουταλιά σκόρδο αλάτι λίγο χυμό λεμόνι. τριμμένη παρμεζάνα,τα φύλλα βασιλικού,προσθέτωντας με συνεχή ροή αγνό παρθένο ελαιόλαδο με πλούσια αρώματα.
Στό τέλος αρτίζετε με χυμό λεμόνι βάζετε σε γυαλινο δοχείο και καλύπτετε με ελαόλαδο.Το φυλάτε στο ψυγείο.

No comments: