Υλικά
Φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού φρεσκοκομμένα
Κουκουνάρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Χυμό λεμόνι
φρεσκο πολτό σκόρδου
Αγνό παρθένο Ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι (προσοχή η παρμεζάνα εχει αλάτι και νοστιμίζετε με τον χυμό λεμόνι)
Στίς γλάστρες στην αυλή μας εχουμε πλατύφυλλο Βασιλικό για το δικό μας πέστο.
Κόβετε τα φύλλα χωρίς κοτσάνια (η υγρασία μαυρίζει το πέστο) ζεστένετε σε τηγανάκι το κουκουνάρι να βγάλει τα αρώματα του,χτυπάτε στο γουδί (η στο μίξερ) το κουκουνάρι,μια κουταλιά σκόρδο αλάτι λίγο χυμό λεμόνι. τριμμένη παρμεζάνα,τα φύλλα βασιλικού,προσθέτωντας με συνεχή ροή αγνό παρθένο ελαιόλαδο με πλούσια αρώματα.
Στό τέλος αρτίζετε με χυμό λεμόνι βάζετε σε γυαλινο δοχείο και καλύπτετε με ελαόλαδο.Το φυλάτε στο ψυγείο.
No comments:
Post a Comment