Tuesday, 17 January 2017

Χωριατικη Κιμαδοπιτα με πολυ τραγανο φύλλο





Σωταρουμε με λιγο λαδι τον μοσχαρισιο κιμα με μανιταρια κρεμμυδια πρασινες και κοκκινες πιπεριες σκορδο.Αλατι πιπερι.Σβυνουμε με κρασι.
Προσθετουμε τσεμενι,γλυκια παπρικα,γουστερ σως, λιγο γαλα, ζωμο βοδινου, και ντοματα φρεσκια σελινο μαιντανο .Λιγο νερο και βραζουμε μεχρι να ομοιογενοποιηθει ο κιμας.
Ανοιγουμε φυλλο.Αλευρι για ολες τις χρησεις ελαιολαδο ξυδι μηλου αλατι.Νερο οσο παρει.

Απλωνουμε τη βαση και βαζουμε μεσα τη φαρσα αφου πρωτα προσθεσουμε κεφαλοτυρι τοσο οσο να σκεπασουμε τον κιμα.Καλυπτουμε με το καπακι.Αλειφουμε με ελαιολαδο και πασπαλιζουμε με σουσαμι και μαυροκουκι.Ψηνουμε σε φουρνο για μια ωρα.Τρωγεται ζεστη οσο το φυλλο ειναι τραγανο.Αν την ξαναζεστανετε το φυλλο μαλακωνει.

No comments: