Τηγανίζουμε σε αυθονο ελαιόλαδο σε χαμηλη θερμοκρασια τις μελιτζάνες που εχουμε κόψει σε ζαρι μεσαίου μεγέθους μέχρι να μαλακωσουν και να παρουν χρώμα.Τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Προψήνουμε ενα φύλλο σφολιάτας την βάση της τάρτας μας.
Φτιάχνουμε ενα ρουαγιάλ δηλαδη ενα λιτρο κρέμα γαλακτος ενα λίτρο γάλα και 6 αυγά ελαφρά χτυπημένα.Προσθέτουμε Γραβιερα και Μπλέ τυρί (τύπου ροκφόρ).
Ξαναβαζουμε στον φουρνο την προψημενη σφολιατα αφου πρωτα καλύψουμε την επιφανεια της με το ρουαγιάλ.Μολις κάνει μιά κρουστα βαζουμε το υπολοιπο ρουαγιάλ και τις μελιτζανες.
Ψηνουμε στους 175 βαθμους μεχρι να μην ειναι υγρο το μιγμα.
No comments:
Post a Comment