Wednesday 28 September 2016

Tuesday 27 September 2016

Sunday 18 September 2016

Ταρτα Μελιτζανας


 

 
Τηγανίζουμε σε αυθονο ελαιόλαδο σε χαμηλη θερμοκρασια τις μελιτζάνες που εχουμε κόψει σε ζαρι μεσαίου μεγέθους μέχρι να μαλακωσουν και να παρουν χρώμα.Τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Προψήνουμε ενα φύλλο σφολιάτας την βάση της τάρτας μας.
Φτιάχνουμε ενα ρουαγιάλ δηλαδη ενα λιτρο κρέμα γαλακτος ενα λίτρο γάλα και 6 αυγά ελαφρά χτυπημένα.Προσθέτουμε Γραβιερα και Μπλέ τυρί (τύπου ροκφόρ).

Ξαναβαζουμε στον φουρνο την προψημενη σφολιατα αφου πρωτα καλύψουμε την επιφανεια της με το ρουαγιάλ.Μολις κάνει μιά κρουστα βαζουμε το υπολοιπο ρουαγιάλ και τις μελιτζανες.
Ψηνουμε στους 175 βαθμους μεχρι να μην ειναι υγρο το μιγμα.

Γαλοπουλα με θυμαρι και μπυρα



ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ με ΘΥΜΑΡΙ και ΜΠΥΡΑ
 

ΚΡΕΜΜΥΔΙ/ ΣΚΟΡΔΟ/ ΜΠΑΧΑΡΙ/ ΔΑΦΝΗ/ ΞΥΔΙ/ ΜΠΥΡΑ /ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ/ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ/ΘΥΜΑΡΙ /ΚΑΡΟΤΟ ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
Κοβουμε το στηθος γαλοπουλας σε μπουκιες .Σωταρουμε σε ελαιολαδο να παρει χρωμα.
Σε αλλη κατσαρολα σωταρουμε τα κρεμμυδια κομμενα ασε (γιαχνι) μεχρι να καραμελωσουν μαζι με το σκορδο και το καροτο ,πασπαλιζουμε με αλευρι και σβυνουμε με μπυρα, προσθετουμε το ξυδι κρασιου.Προσθετουμε το μπαλσαμικο ξυδι, δυο φυλλα δαφνης και μπαχαρι σε κοκκους. Αλατι πιπερι ζωμο κοτας .Προσθετουμε το θυμαρι οσο θελουμε να τονισουμε τοπ φαγητο.
Σιγοβραζουμε μεχρι να μαλακωσει το κρεας.

Πιπεροπιτα


ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ 


Υλικα για 25 μεριδες
ΚΡΕΜΜΥΔΙ/ ΠΡΑΣΣΟ/ΣΚΟΡΔΟ/ 2 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ/ ΓΡΑΒΙΕΡΑ/ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ/ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ/ΡΟΚΦΟΡ/ ΤΣΕΝΤΑΡ/6 ΑΥΓΑ/ΠΙΠΕΡΙ /ΑΛΑΤΙ /ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΩΤΕ/ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΟΝΣΕΡΒΑ/ΑΛΕΥΡΙ 200 γρ/ΒΟΥΤΥΡΟ200 γρ/ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ/ ΔΥΟΣΜΟΣ /ΚΥΜΙΝΟ/ΤΖΙΝΤΖΕΡ/ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ/ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ /ΞΥΔΙ ΜΗΛΟΥ.
Τεσσερα  φυλλα σφολιατας (η σπιτικη ζυμη λαδιου)
1.Σωταρουμε το κρεμμυδι και το πρασο με το σκορδο και πιπεριες (πρασινες  κιτρινες )κομμενες σε λουριδες μεχρι να μαραθουν και να μαλακωσουν.Μετα βαζουμε τις πιπεριες Φλωρινης κομμενες ζουλιεν.Σβυνουμε με λιγο λευκο κρασι και ξυδι μηλου για να σπασει η γλυκα.Βαζουμε προσεχτικα στο τελος αλατι πιπερι, κύμινο, τζίντζερ σκόνη, και καπνιστη γλυκεια παπρικα να βγαλουν τα αρωματα τους.
2.Σε αλλη κατσαρολα φτιαχνουμε ενα ρου με το αλευρι και το βουτυρο.Προσθετουμε την κρεμα γαλακτος τον μαιντανο τον δυοσμο και τα τέσσερα  τυρια.Ροκφορ (διακριτικα) κεφαλοτυρι (προσοχη στο αλατι) τσένταρ και κυριως πικαντικη γραβιερα που θα δωσει και το καθοριστικο αρωμα.
Τελος χτυπαμε ελαφρα τα αυγα (τρια για καθε λιτρο κρεμα γαλακτος)και προσθετουμε στο μιγμα.
Ενωνουμε τα ενα και δυο και βαζουμε στην προψημενη βαση σφολιατας.
Σκεπαζουμε με τα αλλα δυο φυλλα σφολιατας και ψηνουμε στον φουρνο στους 180 βαθμους στην αρχη για 10 λεπτα και μετα στους 150 βαθμους για αλλα 25 λεπτα.
Αφηνουμε να σταθει για να δεσει περιπου μιση ωρα και κοβουμε σε μεριδες 
Προσοχη !Η επιτυχια κρύβεται στην ενταση αλλα και ισσοροπια αναμεσα στην πικαντικη γευση των μυρωδικων, το αλατι των τυριων και την γλυκυτητα της πιπεριας του κρεμμυδιου και του πρασου.
Αν εχετε υγρο καπνο σταξτε δυο σταγονες.
Καλη επιτυχια

Thursday 8 September 2016

Σεφταλιες και σουβλακια με πιτα ξεροψημενη .Η ομαδα της Κουζινας τον Αυγουστο (με καποιες απουσιες)

 
 
 
Απο αριστερα Ρηγατος, Κατσαΐτης, Καλαμαρας, Ευαγγελατος, Δερες, Μουρελατος, Ντουσαΐτης, Δημοπουλου, Μεσσαρη. 
 
 

 
φιλετο περκας