Saturday 24 May 2008

Λίγα λόγια για εμας About us

Ivari
Ταβέρνα Εστιατόριο Ιβάρι
Νυδρί Λευκαδα
τηλ 26450-92301/697 6005381


Aγαπητοί Κυρίες και Κύριοι
Το εστιατόριο μας, Ιβάρι,ξεκίνησε την λειτουργία του την καλοκαιρινή περίοδο του 2006 και μπόρεσε να προβάλει με επιτυχία μια διαφορετική άποψη στο φαγητό.
Φρέσκα τοπικά προϊόντα καθημερινά μαγειρεμένα σε προσιτές για τον πελάτη τιμές. Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα αλλά και πιάτα όπου το παραδοσιακό, συνάντα τις νέες τάσσεις της Ελληνικής δημιουργικής μαγειρικής τέχνης.
Μεσογειακή και διεθνή κουζίνα με σεβασμό στις συνταγές και στα υλικά (χρησιμοποιούμε μανιτάρια πορτσίνι και αυθεντικό κρασί Μαρσαλα), φρέσκο ψάρι (σαρδέλα, γαύρο,τσιπούρα) και ντόπιο μοσχαρίσιο φιλέτο σε μερίδες 200 γραμμαρίων.
Ο σεφ του εστιατορίου μας είναι διπλωματούχος της σχολής του ΕΟΤ και απόφοιτος της κρατικής σχολής κρεάτων, κάτι που εγγυάται την ασφαλή παράγωγη συντήρηση καθώς και παρουσίαση των πιάτων μας
Τα κρέατα τα ψάρια τα λαχανικά είναι όλα τοπικά προϊόντα που τα ψωνίζουμε καθημερινά από την τοπική αγορά και επώνυμα καταστήματα της Λευκάδας.
Βρισκόμαστε πάνω στην παραλία και την θάλασσα, με μια αυλή διακοσίων τετραγωνικών μέτρων και θέα στην απέναντι καταπράσινη ακτή και τα πανέμορφα νησάκια.
Προσπαθούμε πάντοτε οι τιμές μας να ανταποκρίνονται στα υλικά που χρησιμοποιούμε πιστεύοντας πως ο επισκέπτης μας θα έρθει ξανά και ξανά αν ευχαριστηθεί από την ποιότητα, την τιμή ,το περιβάλλον.
Και αυτό έγινε τα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας μας.
Βρισκόμαστε στα 100 μετρα απο το φερρυ μποουτ Αριστείδης(προς Βλυχό), ακριβώς πάνω στο κύμα.
Σας περιμένουμε Γεράσιμος Κατσαϊτης, Λη Κόβενυ.

Ivari Restaurant
Nidri, Lefkada
Phone us: 26450 92301/ 697 6005381
Send us an e-mail: ivarirestaurant@yahoo.co.uk

Ivari Restaurant opened in the spring of 2006 and since then we have successfully promoted and produced a new approach to eating out in Nidri.

· fresh local produce
· all our dishes freshly-cooked every day
· great prices
· traditional Greek cooking as well as dishes where tradition meets the latest trends in modern creative Greek cuisine
· Mediterranean and international cuisine
· pure, quality ingredients
· fresh fish (sardines, anchovies, sea bream)
· fillet steak from a local producer (each portion 200 gr)

Our chef, as well as being a graduate of the Greek Board of Tourism School of Catering, is a qualified butcher and can guarantee the standards of hygiene in the storing, preparation and cooking of all our dishes. The ingredients we use – meat, fish and vegetables are all bought locally on a daily basis.

You will find us right on the sea front, just a few yards further on from the Captain Aristidis ferry, where we have a wonderful view from our spacious, light dining area. We hope that having sampled the quality and value of our menu, the beautiful setting and a warm welcome that you will want to come back again and again.

Lee Coveney and Makis Katsaitis



"ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ - ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ" ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Σχολική χρονιά 2005-06
ΙΒΑΡΙ
Το ιβάρι αποτελεί τον κύριο χώρο εξαλίευσης με παραδοσιακά μέσα. Συνιστά μία λιμνοθαλάσσια χωρική ενότητα που οριοθετείται με ιχθυοφραγμούς από πλεγμένο καλάμι (καλαμωτές). Έτσι ελέγχεται η διαφυγή αλιευμάτων προς γειτονικούς χώρους. Η προέλευση της λέξης "ιβάρι" (ή διβάρι) οφείλεται πιθανότατα στον εξελληνισμό της λατινικής "vivarium". Το ιβάρι είναι ένας φυσικός χώρος όπου τα ψάρια μεγαλώνουν μόνα τους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση (τάισμα). Στο ιβάρι της λιμνοθάλασσας της Λευκάδας ένα σημαντικό ιχθυοπαραγωγικό στοιχείο είναι η αποκόμιση του περίφημου αυγοτάραχου του κέφαλου, αφού τα ψάρια αυτά πιάνονται ζωντανά και οι ωοθήκες τους παραμένουν άθικτες και αφαιρούνται αμέσως μόλις θανατωθούν τα ψάρια. Αυτό έχει τεράστια σημασία ως προς την ποιότητα αυτού του προϊόντος, που στον καταναλωτή πωλείται σε τιμές που φτάνουν τα 100-120 ευρώ ανά κιλό. Πέρα όμως από τα αλιευτικά προϊόντα των ιβαριών, υπάρχει και μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα διάστασή τους. Είναι η απαράμιλλη γραφικότητα του φυσικού τους χώρου και τοπίου, που δένει αρμονικά με τις παραδοσιακές κατασκευές λειτουργίας τους καθώς και με τις καθημερινές εικόνες της ανθρώπινης παρουσίας, όταν αυτή υπεισέρχεται με ισορροπημένο και ήπιο τρόπο.

Thursday 22 May 2008

Επαγγελματικες φωτογραφιες απο το 1987




IVARI Ψήσαμε το Αρνί και πρίν κατέβει απ την σούβλα το ειχαμε ειδη δώσει στον κόσμο να φάει




2003-2005 Aγ Ευφημια Κεφαλλονια Εστιατοριο 

 

Περασμα